flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проголошено вирок по кримінальній справі за обвинуваченням у колабораційній діяльності

21 травня 2024, 09:57

             18 квітня 2024 року Межівський районний суд Дніпропетровської області ухвалив вирок щодо громадянки Н. обвинуваченої у скоєнні колабораційної  діяльності за ч.5 ст. 111- 1 КК України.

             Судовий розгляд справи проводився без участі обвинуваченої (спеціальне судове провадження) за участі захисника, якого було призначено державою.

            Відповідно до вироку суду, громадянка Н., перебуваючи на території  м. Кремінна, Сєвєродонецького району, Луганської області, погоджуючись на пропозицію  представників окупаційної адміністрації держави-агресора російської федерації та представників незаконних збройних формувань так званої «лнр»  зайняла посаду «в.о. голови Адміністрації Кремінського району» луганської народної республіки.

            Суд визнав жінку винною та призначив їй покарання у   вигляді 10 (десяти) років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй майна на користь держави, та позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов`язаних з наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк 15 (п`ятнадцять) років.

            Вирок набрав законної сили 18.05.2024 року.