flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо доступності приміщення для маломобільних груп населення з фотозвітом

17 серпня 2020, 10:00

Межівським районним судом Дніпропетровської області з метою доступності до правосуддя осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадян похилого віку, інших маломобільних груп населення, вживаються відповідні заходи.

Для забезпечення вільного доступу до приміщення суду зазначеній категорії громадян на прийнятній висоті розміщено кнопку виклику.

На першому поверсі розміщено канцелярію для прийому документів, також  інформаційний стенд Межівського районного суду Дніпропетровської області, де можливо безперешкодно отримати всі необхідні дані, номери телефонів суду тощо. 

Для зручності маломобільних груп населення розгляд справ проводиться в залі судового засідання, який розташований на першому поверсі. У суді встановлено необхідне обладнання для проведення судових засідань в режимі відео-конференції, що значно полегшує доступ до правосуддя.

Відповідно Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» від 21.03.1991р. № 875-12, рішення Ради суддів України від 04.12.2014 № 63 головою Петриківського районного суду Дніпропетровської області суду видано наказ, яким визначено відповідальних працівників для надання допомоги та сприяння особам, які мають інвалідність (особи з явними вадами опорно-рухового апарату, зору, слуху і мови, тощо). Зазначені особи допоможуть маломобільним групам населення пересуватись в приміщенні суду, надаватимуть допомогу в отриманні необхідної інформації. Для цього особи з обмеженими фізичними можливостями можуть звернутись до охорони суду для виклику зазначених осіб.

Для Межівського районного суду Дніпропетровської області створення сприятливих умов для реалізації прав та свобод осіб з обмеженими фізичними можливостями та можливості цих людей вести повноцінний спосіб життя - є пріоритетним напрямком організації роботи суду.